Sista evangeliet - David Gibbins

Utkom: 2009
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-301986-4
Antal sidor: 398

Baksidetext: I de förrädiska vattnen utanför Siciliens klippiga ostkust gör marinarkeologen Jack Howard och hans forskarteam ett sensationellt fynd när de letar efter aposteln Paulus mytomspunna skeppsvrak. När ännu en antik artefakt kommer i dagen vid en annan areologisk expedition står Jack inför en upptäckt som kan komma att skaka den kristna världen i dess grundvalar.

Jack Howard och hans kompanjoner känner vi från de tidigare äventyren i Atlantis hemlighet och Heligt guld. I Sista Evangeliet blir jakten efter det makalösa fyndet - med sitt häpnadsväckande skriftliga budskap till mänskligheten - en allt farligare maktkamp för Jack, Costas, Hiebermeyer och de övriga i teamet. De söker sanningen, men en hemlig internationell konspiration inom kyrkan skyr inte några medel för att dölja den.

Mitt omdöme: Historien påminner om DaVinci-koden, dock utan tempelriddare. Berättelsen är snabb och ganska otrolig. Var för sig kanske de arkeologiska upptäckterna kan vara plausibla men att allt sker inom loppet av några dagar och personerna dessutom reser hit och dit över hela världen är bara osannolikt. Något som är bra med Gibbins böcker är kommentarerna i slutet med vilket som är sant och vilket som är påhittat.

Betyg: 4

Inga kommentarer: