Predikanten - Camilla Läckberg

Utkom: 2004
Förlag: Forum
Bindning: Kartonnage
ISBN: 978-91-37-12747-7
Antal sidor: 317

Baksidetext: "Hon kände på underlaget som hon låg på och fick tag på en näve sandaktig jord, som hon silade mellan fingrarna. Den luktade starkt av mylla, en sötaktig kväljande doft, och hon fick en känsla av att befinna sig under jord. Paniken slog till. Känslan var klaustrofobisk. Utan att veta hur stort utrymmet var fick hon ändå bilden av väggar som sakta närmade sig henne, inneslöt henne. Hon krafsade på halsen när det kändes som om luften höll på att ta slut, men tvingade sig sedan att ta några lugna, djupa andetag för att lägga band på paniken."

I sin andra kriminalroman låter Camilla Läckberg åter fjällbacka drabbas av ond bråd död. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation ställs inför ett svårlöst mysterium. Vad har kvinnoliket som hittas i Kungsklyftan för koppling till de två flickor som försvann från trakten för snart tjugofem år sedan? Sanningen visar sig vara grymmare än de någonsin kunnat ana...

Mitt omdöme: En ganska bra bok, lättläst när man kommit in i den. Boken hade blivit ett snäpp bättre med ett lyckligt slut.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: