Alexandriakoden - Steve Berry

Utkom: 2007
Förlag: Forum
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-37-13233-4
Antal sidor: 442

Baksidetext: Cotton Malone försöker leva ett stillsamt liv som bokhandlare i Köpenhamn efter sin karriär som hemlig amerikansk agent. Lugnet bryts tvärt när hans son blir bortrövad. Kidnapparna påstår att Malone besitter information om det försvunna legendariska biblioteket i Alexandria och kräver honom på upplysningar.

Alexandriakoden är en av världens bäst bevarade hemligheter och enbart en handfull högt uppsatta personer känner till dess innehåll. Alexandriakoden skyddar uppgifterna om var det försvunna, antika Alexandriabiblioteket finns gömt.

I en desperat kamp mot klockan jagar före detta agenten Malone efter sin försvunne son och hans kidnappare. Vem har läckt den hemliga koden? Och vilka är inblandade i kidnappningen? Kan han lita på den amerikanska regeringen, som säger sig göra allt för att hjälpa honom?

Malone vet att om sanningen kom fram, skulle den ifrågasätta de tre största världsreligonerna och kunna leda fram till ett nytt världskrig. Kan katastrofen förhindras?

Mitt omdöme: Detta kunde blivit en riktigt bra historia istället för bara en efterapning. Men genom att bygga historien på att bibeln skulle vara ändrad och uppdiktad är boken ännu en da Vinci-kodenkopia. Precis som Stev Berrys förra bok. Tack och lov finns det inga tempelriddare med.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: