Brödraskapet - Robyn Young

Utkom: 2006
Förlag: Prisma
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-518-4861-7
Antal sidor: 543

Baksidetext: Korstågens storslagna era nalkas sitt slut. En ung tempelriddare skickas ut för att skydda en hemlighet som kan ändra händelseutvecklingen - och historiens gång.

London 1260. Vännerna Will Campbell och Garin de Lyons tränas att bli tempelriddare och vapenbröder i ordens högkvarter. Samtidigt på Syriens slättland står slaget mellan mamlukerna, egyptiska slavkrigare, och mongolerna. Härförare för de egyptiska soldaterna är den unge mamlukofficeren Baybars Bundukdari. Mamlukerna segrar och Baybars griper makten och gör sig själv till sultan. En ny stjärna stiger i Österland.

Mellan Will och Garin står Elwen, en ung kvinna och systerdotter till en hög tempelriddare. Dessa tre blir indragna i intrigerna kring en stridbar skrift, Graals bok, författad av ett hemligt brödraskap inom tempelorden. Skriften säger att judendom, kristendom och islam har en gemensam kärna och förespråkar därför försoning mellan de tre religonerna. Brödraskapets strävanden - och hela Tempelherreorden - hotas dock av fiender, som fått reda på den farliga bokens existens och genom våld och list försöker lägga beslag på den.

Mitt omdöme: Till skillnad från många andra böcker om tempelriddarna nuförtiden, så utspelar sig Brödraskapet endast i historisk tid och har ingen paralell handling i nutid vilket gör den till en trevlig bok. Ganska spännande.

Betyg: 4

Inga kommentarer: