Labyrinten - Kate Mosse

Utkom: 2005
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-301587-3
Antal sidor: 620

Baksidetext: I juli 1209 får en sjuttonårig flicka en underlig bok i gåva av sin far. Han hävdar att boken rymmer den heliga Graalens tvåtusenåriga hemlighet och att den leder tillbaka till det gamla Egypten. Fastän Alaïs inte lyckas tyda de främmande orden och tecknen på boksidorna, förstår hon att hennes livsuppgift blir att bevara labyrintens hemlighet och finna ett säkert gömställa för boken.

I juli 2005 hittar Alice Tanner två skelett i en bortglömd grotta i franska Fyénéerna. Hon förundras över den labyrint som huggits in i grottväggen och inser samtidigt att hon stört friden på en helig plats. En plats som enbart borde finnas i det fördolda. På något vis har Alice blottlagt en fruktansvärd händelse i det förflutna, som samtidigt visar sig vara nyckeln till hennes egen historia...

Mitt omdöme: Labyrinten har jämförts med Da Vinci-koden och den har två gemensamma närmnare; den heliga graalen och ett hemligt sällskap som vaktar den. Där slutar likheterna. Graalen innebär olika saker, handligen i Labyrinten är inte alls lika snabb som i Dan Browns bok. Berättelsen växlar mellan 1200-talet och nutid och det tar en 400-500 sidor innan man alls förstår sambanden och vad boken går ut på. I texten blandas flera franska och gammelfranska ord in som inland gör berättelsen svår att följa med i.

Betyg: 4

Inga kommentarer: