Räven - Michael Connelly

Utkom: 2006
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-301675-7
Antal sidor: 388

Baksidetext: 1993 försvann den unga Marie Gesto oförklarligt efter att ha varit ute och handlat i ett av Hollywoods varuhus. Då man fruktade det värsta flyttades ärendet över till mordroteln, där Harry Bosch tilldelades fallet. Den tjugoåriga kvinnan kom aldrig tillrätta, vare sig död eller levande.

Tretton år senare arbetar Bosch åter med fallet på cold case-avdelningen då han får ett samtal från distriktsåklagaren. En man, Raynard Waits, just haffad för två bestialiska mord, är beredd att träda fram och erkänna ytterliggare ett antal mord för att slippa dödsstraff. Ett av offren på hans "dödslista" är Marie Gesto.

Men ingenting är som det verkar. Raynard Waits är en figur i ett intrikat rävspel och plötsligt ser det riktigt illa ut för Bosch: det tycks som om han själv gjort en oförlåtlig miss vid den tidigare Geto-utredningen, en miss som kan ha kostat nio kvinnor livet.

Mitt omdöme: Ända sedan jag förra året plöjde igenom hela Harry Bosch-serien har jag väntat på fortsättningen och denna boken gör en inte besviken. Den håller samma höga klass som tidigare böcker och den är svår att lägga ifrån sig. Hoppas nu bara att det inte tar ett helt år innan nästa bok kommer ut.

Betyg: 5

Inga kommentarer: