Den tredje hemligheten - Steve Berry

Utkom: 2005
Förlag: Forum
Bindning: Inbunden
ISBN: 91-37-12775-6
Antal sidor: 390

Baksidetext: Kväll efter kväll återvänder påven Klemens XV till Vatikanens hemliga arkiv. Efteråt är han plågad och förfärad. Hans närmaste man och förtrogne, fader Colin Michener, förstår att orsaken är den tredje hemligheten - den enda av Jungfru Marias profetior som aldrig avslöjades för världen.

När påven ber Michener att resa till Rumänien i ett hemligt ärende, anar Muchener inte att han skiggas av den ärelystne karidnal Valendra, som i tankarna redan förbereder sin kröning - han ska bli näste påve. Och han skyr inga medel för att nå dit.

Dock kan ingen av dem ana de radikala och brutala konsekvenserna påven drar ur den tredje hemligheten. De skulle komma att skaka om Vatikanen i grunden.

Mitt omdöme: Den tredje hemligheten bygger på konspirationsteorier om Jungfru Maria-uppenbarelserna i Fatima i början på 1900-talet. Den är spännande och fartfylld och ger en inblick i Vatikanens och Påvens värld. Jag tyckde att slutet var lite väl makabert. En annan vra sak är efterordet där författaren förklarar vad som är sant och vad som är påhittat, det är inte ovanligt att det saknas i andra liknande böcker.

Betyg: 4,5

Inga kommentarer: