Efterskalv - Arne Dahl

Utkom: 2006
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-0-010418-4
Antal sidor: 396

Baksidetext: År 2005. Augusti. Terrorismen har kommit till Sverige. Det är i alla fall så det verkar när en tunnelbanevagn sprängs i Stockholm och människor dör. Det blir ett pådrag som inte liknar någonting annat i landets historia. När dessutom en terrorgrupp som visar sig bestå av invandrargrabbar tar på sig dådet tycks det glasklart att det finns aktiva terroristceller i det allmer trängda Skandinavien.

Men smällen har efterskalv, många efterskalv, och med på ett hörn i den stora utredningen finns Rikskriminalpolisens speciella enhet för våldbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen. Chefen Kerstin Holm och hennes manskap känner illavarslande vibrationer på andra håll än de har väntat sig. Var och en satsar A-gruppens medlemmar hårt på sitt jobb - men finns det en gräns för hur inblandad i brott man kan bli? Hur förändras man i kontakt med brottslingarna? Vad återstår av känslan för vanligt, hederligt liv, det man är satt att bevaka, när man dygnet runt enbart konfronteras med dess fiender? Hur förhärdad får man bli, och var bottnar sedan ens lojaliteter?

A-gruppens nionde fall är en hisnande nagelbitarresa in i terrorhotets och kulturkrockarnas djupt oroväckande värld. Arne Dahl i sitt esse.

Mitt omdöme: Liksom tidigare böcker av Arne Dahl fastnar jag inte för denna boken. Kan inte riktigt peka på vad det är som gör det.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: