Gatans lag - Michael Connelly

Utkom: 2009
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-302094-5
Antal sidor: 465

Baksidetext: Den enes död, den andres bröd: när Mickey Hallers vän och kollega, kändisadvokat Jerry Vincent, mördas får Haller ta över försvaret av en aktad filmstudiochef i Hollywood som står anklagad för mordet på sin hustru och hennes älskare. Mickey Haller, mannen med advokatkontoret i baksätet på sin "limo", är efter två år av motgångar redo att träda in i en rättsal igen, men just som han förbereder fallet som ska få honom på grön kvist förstår han att Vincents mördare mycket väl kan vara ute efter honom med.

Nu gör Harry Bosch entré: fast besluten att finna Vincents mördare tvekar han inte när det gäller att använda Mickey Haller som lockbete. Allt medan faran växer, insatserna ökar och riskerna blir större så inser de båda att de måste samarbeta för att lyckas, för att överleva när det är gatans lag som gäller.

Mitt omdöme: Äntligen en ny Connelly-bok. Att det ska behöva ta nästan ett år mellan utgivningarna. Jag saknar dock Harry Bosch fast han fnns med som biperson. Annars var det trevlig läsning.

Betyg: 4

Inga kommentarer: