Främmande fågel - Anna Jansson

Utkom: 2006
Förlag: Prisma
Bindning: Kartonnage
ISBN: 91-518-4878-3
Antal sidor: 269

Baksidetext: Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Kokerskan på ett fotbollsläger insjuknar hastigt. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation.

Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan?

Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna.

Sjuksköterskan Sandra Hägg gör en kuslig upptäckt på sin arbetsplats, en privat vårdklinik. Tillsammans med en vän som är journalist letar hon bevis för sina misstankar. Ett sökande efter sanningen som kostar henne livet.

Kriminalinspektör Maria Wern är på jakt efter en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet och som sannolikt har haft kontakt med Sandra. Samtidigt tvingas Maria kämpa med sin egen oro när fågelinfluensan slår till bland hennes allra närmaste.

Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats, kärlek och försoning.

Mitt omdöme: En annorlunda deckare som utgår ifrån fågelinfluensan. Ganska aktuell med tanke på svininfluensan.

Betyg: 4

Inga kommentarer: