Rött regn - Dennis Lehane


Utkom: 2001
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Bindning: Kartonnage
ISBN: 91-0-057649-2
Antal sidor: 595
Baksidetext: Som barn var Sean Devine, Jimmy Marcus och Dave Boyle vänner. Men en dag hände något vidrigt - någonting som innebar slutet på deras vänskap och förändrade alla tre pojkarna för alltid.

Tjugofem år senare: Sean är utredar på mordroteln, Jimmy är före detta fängelsekund - och Dave försöker hålla ihop sitt äktenskap och betvinga sina demoner, som manar honom att begå fruktansvärda handlingar.

När Jimmys dotter påträffas mördad får Sean fallet på sin lott - och tvingas möta ett förflutet som han hoppats han aldrig mer skulle behöva utsättas för. Han hamnar i konflikt med Jimmy, som vill ta lagen i egna händer. Och den huvudmisstänkte är redan inringad: Dave, som kom hem nersmetad med blod samma kväll som Jimmys dotter dog.

Medan Sean försöker lösa fallet, drivs den hämdtörstande Jimmy allt närmare en moralisk avgrund. Och samtidigt undrar Daves hustru, Celeste, där hon ligger bredvid Dave i sängen om natten, om inte hennes man i själva verket lyckats dölja sin sanna natur för alla, kanske till och med för sig själv.

Mitt omdöme: En hård historia, som vanligt i Lehanes böcker.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: