Herrens år 1401 - Dick Harrison

Utkom:
 2023
Förlag: Ordfront
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-7775-333-9
Antal sidor: 341

Baksidetext: Det är december år 1401 i ett kylslaget men lugnt Visby. Thierry av Liège har i praktiken stigit i graderna till att bli fogdens närmaste man, samtidigt som kärleken spirar mellan honom och den ogifta borgerskan Elisabet Botolfsdotter. Och nu vankas det jul, med värmande glödgat vin och kryddade kakor. Men lugnet varar sällan för Thierry.

En morgon hittas en man död, nedfallen eller nedstörtad från ett fönster mitt på Strandgatan i Visby. När packhuset bredvid undersöks visar det sig att tio borgare fått halsarna avskurna under en gillesfestlighet till Sankt Nikolaus ära. På en ovanvåning ligger en skräckslagen, nedblodad och bunden nunna, och när ordensmännen undersöker källaren finner de ännu ett färskt lik.

Nu faller det på Thierrys - och Tyska ordens - lott att leda arbetet med att finna de ansvariga för dessa illdåd. Det saknas inte folk som haft skäl att döda. Bakom tragedin i packhuset döljer sig andra nidingsverk, både på Gotland och i Tyskland. Men tiden är knapp, och så länge mördaren går fri riskerar nya offer att skördas-

Mitt omdöme: Pusseldeckare från tidig medeltid.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: