Den sista hemligheten - Ian Cardwell & Dustin Thomason

Utkom: 2005
Förlag: Bra Böcker
Bindning: Kartonnage
ISBN: 91-7002-337-9
Antal sidor: 430

Baksidetext: Två unga forskare vid Princeton University är en hårsmån från att lösa hemligheten om en gåtfull bok från 1400-talets Venedig som i alla tider gäckat forskarna. De anar att författaren vill berätta om en ofantlig skattgömma från renässansen. De vet att flera personer blivit mördade för att de visste för mycket, och nu vet de själva ännu mer...

Kort efter att de insett det fantastiska i sin upptäckt skakas universitetet av ett mord i de tysta korridorerna på Historiska institutionen. De två vännerna slungas in i ett farligt drama berättat av en bok vars makt och syfte länge missförståtts.

Mitt omdöme: När jag hittade denna boken på rean trodde jag att huvudpersonen hade snokat upp en gammal skatt och skulle åka jorden runt för att få tag på den, ala Davincikoden. Men "Den sista hemligheten" utspelar sig hela tiden på universitetsområdet. Istället går sökandet ut på att med hjälp av gåtor dekryptera en bok.

Boken är skriven i den ovanliga formen av första person presens och vi får följa huvudpersonen Toms försök att få ihop skattsökningen, studentlivet med sina vänner och kärleken till sin flickvän. Inte helt lätt.

Betyg: 5

Inga kommentarer: