Livvakten - Lee Child

Utkom: 2002
Förlag: B. Wahlströms
Bindning: Inbunden
ISBN: 91-32-33115-0
Antal sidor: 390

Baksidetext: Den f.d. militärpolisen Jack Reacher är en kringflackande ensamvarg. Han har inget jobb, inga ID-handlingar, ingen känd adress.
Han har liftat österut till ett isande kallt Atlantic City med ett åldrigt syskonpar som spelar blues på sjaskiga barer runt om i landet. Han hänger på baren där de spelar och ser till att den skumme ägaren inte lurar dem på pengar, men funderar på att ta sig tillbaka till Kalifoniens behagliga värme.
Men han hinner aldrig dit.
En kvinna spårar upp honom och ger honom ett uppdrag. Hon ansvarar för livvaktsskyddet av vicepresidenten och vill testa säkerheten i sitt team.
Plötsligt befinner sig Reacher i maktens centrum i Washington - i Secret Services slutna rum. Och den uppgift som väntar honom kräver allt hans kunnande, all hans list och charm och hans instinktiva men kontrollerade våld.

Mitt omdöme: Detta är en ny bekantskap som jag skaffade på bokrean efter tips från en kompis. Det är en väldigt bra thriller. Så bra att jag redan skaffat två till av böckerna om Jack Reacher. Läs den!

Betyg: 4,5

Inga kommentarer: