1795 - Niklas Natt och Dag

Utkom:
 2021
Förlag: Forum
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-37-15372-8
Antal sidor: 459

Baksidetext: Baron Reuterholms vanskötta förmyndarregim går mot sitt slut, och jakten på alla som konspirerat mot honom trappas upp. Man har fått vetskap om ett brev där de sammansvurnas namn listas. Ett brev som senast sågs i händerna på det förrymda spinnhushjonet Anna Stina Knapp,

Tycho Ceton har gått under jorden, värnlös och jagad efter att hans brott lagts i dagen. Hans enda hopp står till att stifta fred med det ordenssällskap från vilket han en gång förvisats. För att tas till nåder ämnar han ställa till med ett uppträde, någonting kapabelt att chockera också den luttrade, och som får allt han gjort förut att blekna.

I staden mellan broarna vandrar palten Mickel Cardell kring, enarmad och illa bränd. Vid hans sida går Emil Winge, som med poliskammarens goda minne jagar Ceton, medan Cardell söker den flicka vars barns död han håller sig ansvarig för. Men Anna Stina Knapp står ingenstans att finna.

Mitt omdöme: Sämre bok har jag nog aldrig läst. Hade man inte läst de två föregående delarna hade man nog inte förstått någonting. Det känns inte som det finns någon historia utan allt går ut på att avsluta berättelsen från föregående bok.

Betyg: 1

Inga kommentarer: