Rummet i jorden - John Ajvide Lindqvist

Utkom:
 2024
Förlag: Ordfront
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-7775-350-6
Antal sidor: 412

Baksidetext: I källaren i sitt nya hus, den för detta haitiska ambassaden, håller Kim Ribbing doktor Martin Rudbeck fången. Som ung var Kim fast i doktorns våld och behandlades med elchocker under tortyrliknande former. Nu är rollerna omkastade. Via en avancerad plan har Kim lyckats sopa igen spåren efter bortförandet. Men så inträffar något chockartat som ställer allt på ända.

Kim tvingas nu, i samarbete med Julia Malmros och fjortonåriga Astrid Helander, att använda all sin fantasi för att lägga ut nya villospår.

Utredningen av kidnappningen landar på Julias exmake Jonny Munthers bord. Jonny och hans poliskollegor Carmen Sánchez och Christof Adler är snart på rätt väg och en avancerad katt-och-råtta-lek vidtar.

Parallellt håller Julia tillsammans med Irma Ryding på att forska kring det högerextrema partiet Sannsvenskarna och dess kopplingar till MC-klubben Apostates. Något som visar sig vara allt annat än ofarligt.

Mitt omdöme: Boken tar vid direkt där Skriften i vattnet slutar men är helt olika första boken. Det blir liksom en omvänd deckare.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: