Åtta glas - berättelser för nöjes skull

Utkom: 2004
Förlag: Wahlström & Widstrand
Bindning: Pocket
ISBN: 91-46-21176-4
Antal sidor: 237

Baksidetext: En dyster höstdag 1989, då tillvaron tycktes tom på fantasier, beslöt Hans Alfredson och Niklas Rådström att sammankalla ytterligare sex herrar til en liten stuga på Söder, för att instifta ett sällskap som skulle roa sig med att berätta historier för varandra, äta god husmanskost och tömma några bägare.

Kallelsen hörsammades av följande skönandar: Stig Claesson, Gunnar Harding, Claes Hylinger, Erland Josephson, Jacques Werup och Klas Östergren, vilka samtliga levt på att formulera sina fantasier ett bra tag.

Sällskapet döptes till Åtta glas och kom att sammanträda ett par gånger om året under nio år. Vid varje aftonmöte skrev var och en på en lapp ner ett förslag till nästa mötes berättartema. Dessa blandades i en vinkylare innan man drog ett av dem.

Inalles alstrade medlemmarna över hundra historietter, dikter, kåserier och berättelser. Här presenteras för första gången ett urval av dessa: muntra, tänkvärda, eleganta, sorgsna, uppsluppna ... allt för vårt odelade nöjes skull.

Mitt omdöme: Historierna är korta och går snabbt att läsa. Vissa är bra andra mindre bra. Men kul att fördriva tiden med.

Betyg: 4

Inga kommentarer: