Dödsmässa - Arne Dahl

Utkom: 2004
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Bindning: Kartonnage
ISBN: 91-0-010641-0
Antal sidor: 384

Baksidetext: Mars 2003. Krig i Irak. Före detta hustrun till en medlem av Rikskriminalpolisens enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen, går in på en bank på Östermalm i Stockholm för att uträtta några ärenden. Det är upptakten till en besynnerlig räcka händelser som via ett dramatiskt gisslandrama, ett mystiskt skrivbord och ett antal fossiler leder rätt in i andra världskrigets mest dramatiska skeenden och dess återverkningar i det följande kalla kriget. Allt för att en man vill ändra det förflutna...

A-gruppens sjunde fall är en djupdykning ner i 1900-talets mörkaste hörn. Paul Hjelm, Kerstin Holm, Arto Söderstedt och de andra står till at börja med inför en gåta som är lika handfast som undflyende: vad är det som inte stämmer med gisslandramat på Karlavägen i Stockholm? Alltmedan ett kuvert i en spionbrevlåda i Öst-Berlin är på väg till sin addressat.

Mitt omdöme: En lite annorlunda deckare. Mozarts dödsmässa återkommer. Dagboksanteckningar från andra världskriget varvas med historien, men det tar nästan ända till slutet på boken innan de vävs in i berättelsen.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: