Världens största fiaskon - Gunnar Wall

Utkom: 2006
Förlag: Bokförlaget Semic
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-552-3443-0
Antal sidor: 255

Baksidetext: Förväntningarna är skyhöga. Men något blir fel. I stället för succé blir det platt fall - ett riktigt fiasko!

Hitlers generaler trodde sig ha ett helt säkert verktyg för att koda militära meddelanden, chiffermaskinen Enigma. De hade fel: engelsmännen knäckte koden.

Robert Falcon Scott trodde att han skulle bli den förste att ta sig Sydpolen. Han kom dit i januari 1912 - bara för att finna att norrmannen Amundsen kommit fram en månad före. Fiaskot övergick snabbt i katastrof: ingen i Scotts expedition kom levande tillbaka.

Ford skulle sälja sin nya bil, Edsel, med hjälp av en reklamkampanj utan motstycke. Ett litet problem var att illa monterade delar ramlade av så fort man petade på dem...

Efter den satiriska komedin Monsieur Verdoux kritiserades Charlie Chaplin för att vara omoralisk och oamerikansk. Bitter valde han att lämna USA för gott.

Om dessa och andra storslagna, roande och dramatiska misslyckaden berätter författaren Gunnar Wall.

Mitt omdöme: Jag tyckte inte denna boken var någon höjdare. Den handlar om konstiga fiaskon. Den var tung att läsa, men faktan är det inget fel på.

Betyg: 2

Inga kommentarer: