Hotet - Michael Connelly

Utkom: 2009
Förlag: Norstedts
Bindning: Inbunden
ISBN: 978-91-1-301839-3
Antal sidor: 221

Baksidetext: I den trettonde kriminalromanen om Harry Bosch ställs vi inför ett katastrofläge: en tunna med dödligt radioaktivt cesium har hamnat i orätta händer genom mordet på en vetenskapsman som haft tillgång till det livsfarliga ämnet. Den mördade har avrättats med två skott i bakhuvudet. Det spektakulära mordt tar Harry Bosch tillbaka in från kylan på "Cold case"-avdelningen. Dags för comeback.

Det som till en början ser ut som ett rutinärende blir snart en angelägenhet för alla invånare i staden som riskerar att förgiftas av det radioaktiva ämnet. Aldrig tidigare har Harry Bosch och hans mannar ställts inför en sådan uppgift: det ultimata terrorhotet.

Mitt omdöme: Hotet publicerades först som en följetong i the New York Times Magazine. Berättelsen är som vanlig bra och spännande, men trots att den utökad från orginalvarianten känns den något kort. Nästan på andra sidan är man inne i handlingen och vips så är boken slut. Och nästa bok kommer inte förrän sommaren 2010! En nackdel är också formatet; den är kortare än alla andra Harry Brosch-böcker.

Betyg: 4

Inga kommentarer: