När månen skiner - Dean Koontz

Utkom: 2002
Förlag: Bra Böcker
Bindning: Kartonnage
ISBN: 91-7002-198-8
Antal sidor: 373

Baksidetext: Ett motell i Arizona. Dylan O'Connor och hans autistiske bror Shepard har just checkat in när en galen "doktor" attackerar Dylan och tvångsinjicerar honom med ett okänt preparat. Dylan får veta att medlet antingen kommer att döda honom eller förändra hans liv på ett anmärkningsvärt sätt. Han får också veta att han måste fly eftersom det som nu flyter i hans ådror gör honom till ett lovligt byte för "doktorns" fiender. Ingen kan hjälpa honom, inte ens polisen.

Brödernas väg korsas av Jillian Jackson. Även hon har det mystiska preparatet i sitt blodomlopp. Tilsammans flyr de tre för livet och dras in i en tjugofyratimmars karusell av terror och mystik, men också makalösa upptäckter.

Som så ofta vill Dean Koontz med sin roman göra ett inlägg i en aktuell debatt. I det här fallet göller det nanotekniken som av många ses som en revolutionerande möjlighet och av andra som ett dödsbringande hot.

Mitt omdöme: Språket i boken är väldigt målande men ibland känns det för mycket och det gör att handlingen går långsamt frammåt. Mot slutet av boken kändes det som den lossnade något.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: