Mord ombord - Jan Mårtenson

Utkom: 2002
Förlag: Wahlström & Widstrand
Bindning: Inbunden
ISBN: 91-46-20059-2
Antal sidor: 350

Baksidetext: Passagerarfartyget Queen Elizabeth har huvudrollen i den trettionde deckaren om Johan Kristian Homan och sambon Cléo de Merode, hans vackra siameskatt.

Det stroa lyxfartyget stävar ut på Atlanten med destination New York. Ombord finns ett färgstarkt galleri av märkliga människor. En amerikansk miljardär med planer på att bygga om ett förfallet slott i Sverige och göra det till ett världsberömt museum - men hans finansimperium är hotat. Hans färgstarka hustru, som är helt emot projektet. Hans assistent, med drag av Elvis Presley, som står närmare den vackra hustrun än vad som är riktigt lämpligt. I samlingen finns också en rysk grevinna från tsartiden, en svensk godsägare som vill sälja sitt spökslott med anor från Engelbrekts tid, en ung blond finansanalytiker och en slipad advokat med ett utseende som påminner om Karl XII:s dödsmask.

Och så Johan Kristian Homan förstås, den stillsamme antikhandlaren från Gamla stan, som dras in i en virvel av dramatiska händelser.

Historien börjar i Skagen i Danmark där Homan har semester. Ett ödesdigert möte på Bröndums hotell sätter igång det spännande händelseförloppet.

Mitt omdöme: Spännande.

Betyg: 3,5

Inga kommentarer: